Wat te doen bij overlijden

eenbijzonderafscheid-waxine

Direct na overlijden

Als je eraan toe bent dan bel je, als iemand thuis is overleden, de huisarts. Die moet eerst komen om het overlijden vast te stellen. Nadat het overlijden officieel is vastgesteld, kun je contact opnemen met Een Bijzonder Afscheid. Op dat moment bespreken we wat er moet gebeuren en wanneer ik naar je toekom.

Indien je – om wat voor reden dan ook – twijfelt wat te doen, mag je me 24 uur per dag bellen. Ik kom direct als je dat wenst.

 
eenbijzonderafscheid-hart

De uitvaart bespreken

Het overlijden van een geliefde is een grote, ingrijpende gebeurtenis. Tegelijk is de periode tussen het overlijden en de uitvaart een tijd waarin veel geregeld en besloten moet worden. Tijdens de dagen die volgen bespreken we alle stappen in het proces naar de uitvaart toe. Bij ieder onderdeel bespreken we jouw eigen aandeel en invulling. Veel zelf doen mag, maar hoeft niet. We nemen de tijd en de ruimte om beslissingen te nemen. Een Bijzonder Afscheid is er om je te informeren en bied je inspiratie.

 
eenbijzonderafscheid-hangbloem

De dagen tot de uitvaart

Ik houd in de loop naar de uitvaart dagelijks contact met je. Ik kom iedere dag even langs als je dat wenst. Je hebt steeds met dezelfde uitvaartbegeleidster te maken, die de grote lijnen bewaakt en precies weet wat er is afgesproken.

Als er kinderen zijn, bekijken we samen hoe we ze goed bij de uitvaart kunnen betrekken. Mijn ervaring is dat de spontaniteit van kinderen bijdraagt aan een meer ontspannen sfeer rondom het afscheid en de uitvaart.

 
eenbijzonderafscheid-lichtjes

De dag van de uitvaart

Wij treffen elkaar op de dag van het afscheid bij je thuis of op de locatie waar je afscheid gaat nemen. Ik ben vanaf het begin van de uitvaart tot het einde aanwezig, om te zorgen dat het afscheid goed verloopt. Ik ben er die dag voor je en fungeer tevens als contactpersoon voor je gasten en de medewerkers op de locatie.

 
eenbijzonderafscheid-chrysant

Na de uitvaart/nazorg

De dagen na de uitvaart volgt het besef en de stilte en breekt vaak een moeilijke tijd aan. Een Bijzonder Afscheid houdt na de uitvaart contact en komt graag nog langs, om samen terug te kijken op de uitvaart en te bespreken hoe het nu met je gaat.

Ook na de uitvaart neemt Een Bijzonder Afscheid praktische zorg uit handen, zoals de contacten met de eventuele uitvaartverzekering. Als je behoefte hebt aan ondersteuning dan breng ik je in contact met professionals die je helpen bij praktische en emotionele vragen.

Ook wanneer er nog niemand is overleden, kun je mij bellen voor het doorspreken en vastleggen van jouw of jullie uitvaartwensen. Dit advies is uiteraard kosteloos. Als extra ondersteuning heb ik een wensenformulier ontwikkeld en deze bied ik je graag aan.


“We kunnen terugkijken op een mooi afscheid.”