Voorjaar 2016: Uitvaartbeurs in Borne maakt verhalen en emoties los

Bericht uit de Tubantia:
De eerste uitvaartbeurs in Borne is een succes. Rond de driehonderd bezoekers kwamen zondagmiddag inspiratie opdoen en lieten zich bij Het Tuinrestaurant informeren door 20 standhouders. Organisator en uitvaartleider Daniëlle Langkamp van Een Bijzonder Afscheid denkt al aan een vervolg. Liefst nog dit jaar, maar toch zeker volgend jaar.
Het is weer even wat anders dan een Libelledag. Met je vriendin naar de uitvaartbeurs. Bij de ingang helpt de hele familie Langkamp mee met uitdelen van papieren tasjes met folders. Moeder Marianne (69) Langkamp assisteert bij het aansteken van kaarsjes voor een dierbare, want haar dochter ‘is van de kaarsjes’. De tulpen staan in glaasjes op tafel. De sfeer is behaaglijk en dat is erg welkom bij dit doorgaans beladen onderwerp.

Emoties
De intieme sfeer en inrichting van deze eerste uitvaartbeurs maakt veel verhalen en emoties los. En de modern beschilderde rouwauto mag voor de wat oudere bezoekers dan iets te dol zijn, maar asverstrooiing per heliumballon op 25 kilometer hoogte vinden de meesten heel bijzonder.