Resi Huis in ’t Veld – Meijer

27 april 1976 – 1 april 2021

73 reacties

 1. Lieve Resi, lief vriendinnetje,
  Wat heb ik genoten van onze vriendschap. Ik weet het nog goed, onze eerste ‘date’ was een bezoekje aan de Mac Donalds na werktijd. Wat volgde waren stuk voor stuk bijzondere momenten en goede gesprekken. Onze laatste gesprekken gingen vooral over hoe trots je bent op je gezin en je familie.
  Je wou nog geen afscheid van het leven nemen, bleef vechten en was keer op keer je lichaam te slim af. Iets waar jij goed in was ‘een plan bedenken en uitvoeren’, de regie houden. Het heeft je ver gebracht en velen van ons keer op keer verrast.
  Je motto: vier het leven, want LIFE is a party! heeft ons vele mooie herinneringen gebracht. Deze herinneringen omarm ik met liefde in mijn hart. Rust zacht lieve Resi.

 2. Dag dappere strijder, bijzonder mens en steun door dik en dun.
  Ook dit heb je weer op je eigen manier gedaan. Je bent mijn heldin.
  We wensen iedereen heel veel sterkte en kracht met dit verlies. Het is tijd om los te laten en haar de rust te gunnen die ze zo hard verdient. Hoe moeilijk ook…..

  We gaan leven, lachen en genieten: vier het leven. Zo gaan we haar herinneren en zo zou Resi het willen. Hoe zouden we daar tegenin durven gaan.

  Lieve groetjes,
  Jeroen, Nynke en Pien

 3. Lieve Resi,
  Wat heb jij een lange strijd gestreden. Een strijd die je onmogelijk kon winnen. Dus heb je er alles aan gedaan om tot het laatst te kunnen genieten: leven met volle teugen!
  Jouw positiviteit en optimisme werken aanstekelijk en zijn een voorbeeld voor velen. We gaan je missen, maar je blijft altijd in onze herinnering.
  Wij wensen Willem, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe en Kalle, maar ook famillie en vrienden heel veel sterkte met hun enorme verlies.

  Eelco, Moniek en de jongens.

 4. Alles eruit halen wat er in zit! Dat is de boodschap die we van je geleerd hebben.
  Je bleef mooie dingen ondernemen ondanks je ziekte, een echte vechter.
  We zullen veel momenten blijven onthouden:
  De gourmetbijeenkomsten meteen na de feestdagen.
  De onderhandelingen op de rommelmarkt.
  Verse oliebollen op oudjaarsdag.
  Gesprekken over onderwijs en de ontwikkeling van de kinderen.
  De zoete inval die Merle bij jullie kan doen.
  De potjes KeeZen, staat 4-3 voor de mannen.
  Belangrijkste moto in het leven: Vier het leven!

  We zullen je niet vergeten lieve Resi!

  Dikke kus Talitha, Peter, Merle, Saar en Jet

 5. Lieve Resi,

  Toen we de mail van Willem en Ilse ontvingen met als titell ‘naar huis’….’ wisten we dat het begin van het einde daar was. Aan het einde van de mail schrijven Willem en Ilse dat ze hopen dat ze het goed hebben gedaan. Ik denk van wel, want ik dacht: dit zou Resi ook zelf geschreven kunnen hebben.
  Ik heb al je mails bewaard en ze nog eens teruggelezen. Zoals mijn schoonvader al zei: ze had wel een schrijfster kunnen worden. En hij heeft gelijk.
  In jouw manier van schrijven komt precies naar voren wie je was en wie je wilde zijn. Een dappere, pragmatische, krachtige vrouw.

  Ik wil je enorm bedanken dat je in mijn leven was. Ik heb samen met jou, Sil en Willem en de kids wezenlijke momenten beleefd. Deze zal ik altijd blijven koesteren. Als we in de toekomst weer eens barbecueën of een oliebol eten met Willem en de kids, dan zul jij daar, in mijn gedachten, bij zijn.

  En je weet wat we hebben afgesproken…. Als je aan de overkant bent kom je nog wel een keer langs toch? Ik zal naar je uitkijken🥰

  Lieve Resi, Ik wens je een goede reis naar huis….doe je mijn moeder de groetjes?

  Liefs, Wendy🌸

 6. Lieve Resi,
  We kennen elkaar al ruim 30 jaar. Het begon op het Twickel college en het uitgaan, maar de vriendschap begon pas echt op te bloeien toen we naar de Pabo Edith Stein gingen. We werden een zeer hechte vriendengroep met Ilse, Francis en Sil samen. Ook wel het Paboclubje genoemd. Wat hebben we samen veel leuke dingen gedaan en mooie herinneringen opgebouwd. Hierbij een kleine opsomming: de vele Paboreisjes, feestjes in Delden bij de familie Meijer maar ook op het adres Wethouder Bloemenstraat in Delden, waar Sil en ik zo’n 1,5 jaar hebben samengewoond, logeerpartijen, samen motor rijden. In 2009 zijn we met zijn vieren een weekendje naar Den Haag geweest. Achteraf bleek dat je toen net 5 weken zwanger was van Jonne. Onze eerste kindjes hebben we bijna tegelijk gekregen. Jonne is slechts 4 maanden ouder dan Sanne. In die tijd hebben we regelmatig, meestal bij jullie aan de Tuinlaan, samen gegeten. Ook hebben wij nog een jaar in jouw eerste mooie en knusse huis aan de Celebesstraat mogen wonen voordat we ons huidige nieuwbouwhuis kregen in Borne. Marieke heeft het nog steeds over je heerlijke ligbad daar. Genoeg mooie herinneringen opgebouwd die we nooit meer gaan vergeten. Ik wens je een hele mooie reis toe naar een prachtige plek en ik hoop je daar ooit weer te ontmoeten.
  Liefs Young & Marieke
  Sanne & Esmee

 7. Resi
  Onze wegen kruisten nog niet zo lang geleden. Vorig werden we buren. Ik leerde je kennen als een enthousiast mens. Als er iets te vieren was werd dit gedaan. Hierbij werd naar de mogelijkheden gekeken, niet naar de beperkingen.
  Ik had je graag beter leren kennen.
  We zullen goede buren zijn voor Willem en de kinderen.

 8. Lieve resi, willem.en kinderen.

  Wat zijn jullie sterk geweest en nu is het afscheid dan toch daar…
  Wij voelen verdriet voor jullie verlies.
  Enorm respect voor deze enorme weg die jullie zo sterk en vol liefde en positiviteit hebben afgelegd…

  Veel.sterkte de komende tijd.

  Groeten Tineke Brasz gelderblom ( zusje Sil)

 9. Lieve familie,
  Gecondoleerd met dit enorme verlies.
  Heel veel sterkte gewenst.
  Armand Hoogeboom

 10. Gecondoleerd met het verlies van uw vrouw en jullie moeder.Veel sterkte gewenst .

 11. De wereld verliest een mooi mens. We herinneren je levenslust, plezier, geïnteresseerd in anderen, attent en altijd met een lach op je gezicht.
  Willem, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe en Kalle heel veel sterkte gewenst met dit grote verlies.
  Rust zacht, lieve Resi

 12. Lieve Resi,
  Geschokt lees ik dat je bent overleden. We hebben elkaar sinds mijn pensionering ruim 4 jaar geleden nog maar zelden gezien, maar hebben ook vele jaren met plezier samengewerkt aan goed rekenen/wiskundeonderwijs. Ik zal altijd de goede herinneringen aan jou bewaren.
  Beste Willem,
  Ik wens je heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Ik hoop dat de vele mensen om je heen hierbij tot steun zullen zijn.

  Christine Snelder

 13. Lieve echtgenoot, kinderen, ouders en verdere familie van Resi,
  Wat een bijzonder en mooi mens was Resi. Ze kwam bij mij op accordeonles toen ze een jaar of 10 was, daarna hebben we heel wat jaartjes samen muziek gemaakt bij De Optimisten in Delden. Ik vond haar vanaf het moment dat ik haar leerde kennen, grappig, lief en leergierig. Ze paste af en toe ook op mijn pleegzoontje, helaas was mijn hondje daar minder blij mee… Er lag een knuffeltje op de grond, Resi dacht dat dit van de kinderen was en legde het goedbedoeld op de kast. Hierdoor had ze de hele avond meer last van de hond dan van het kind, niet wetende dat het speeltje van de hond was 😉
  Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht en ik hoop dat de mooie herinneringen het enorme verdriet zullen overstijgen. Lieve groet, Elly Akkerman

 14. Lieve Rees,

  Tijdens ons laatste gesprek ( een dag voor je overlijden) verzuchtte jij: “het was allemaal zo leuk…”
  En toen Willem jou vroeg wat dan het allerleukste was, vertelde jij: “de kinderen!”
  Behalve jouw rol als moeder en vrouw in jouw prachtige gezin, was je ook een hele goede vriendin. Oprecht geïnteresseerd. Je wist wat er bij een ander speelde en je gaf net altijd even een andere kijk op dingen. Wanneer we het ergens over hadden kon je heel stellig zijn, maar je kon je daarnaast ook inleven als iemand er anders instond.
  Het was inderdaad allemaal erg leuk Rees. Reuze bedankt voor al die mooie fijne jaren! Ik ben dankbaar dat ik jouw vriendin mocht zijn!

  Liefs Ilse

 15. Lieve Fam. Huis in ’t Veld en Fam. Meijer, heel veel sterkte de komende tijd na dit zware verlies.
  Resi rust zacht.

 16. Lieve Resi,

  Leef, lach en geniet vol liefde heb jij met je dierbaren volop gedaan. Krachtig, strijdbaar, energiek zijn woorden die jou eer aan doen. Eigenlijk onwerkelijk dat je deze oneerlijke strijd hebt verloren. Mooie herinneringen blijven echter aan o.a. jullie grootse maar toch intieme bruiloft in Tubbergen. De ochtend erna met een klein gezelschap in het nabijgelegen hotel nagenieten aan het ontbijt en de trouwdag herbeleven. Traditie getrouw met ons gezin op oudjaarsdag een oliebol en Chinees blijven eten met fam. Meijer. Herinneringen waren jou altijd dierbaar en moesten dan ook zorgvuldig op foto in mooie samengestelde albums worden vastgelegd. In mijn gedachten ben en blijf jij een mooie herinnering!

  Lieve Resi rust zacht…

 17. Lieve Resi,

  Jouw lach was en is de grote kracht van jouw. Dat de herinnering aan die lach een grote kracht mag blijven voor Willem, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe en Kalle, en Gerard, Anny, Hendrik en Ilse, en iedereen die jou zo ontzettend gaat missen.

  Je buurjongen van vroeger
  Rutger

 18. Lieve Willem en kids
  Wat schrok
  ik van het overlijden van Resi. Ik had een slecht gevoel over de mail van 27-3 maar hoopte ( tegen beter weten in ??) dat het een reactie op de bestraling was. Ik ken Resi vanaf de zwangerschap van Jonne. Ze kwam 5 keren op de cursus ( en jij ook Willem), de nagym en de Babymassage. Altijd zorgen dat er gelachen kon worden . Tijdens de nagym van Kalle was je er ook. Je hielp de groep met het omgaan met jou ziek zijn en kaal zijn . Dat vond ik zo bijzonder.
  De afgelopen jaren met bewondering je mails gelezen , wat een kracht en een humor . Wat wilde je er alles uit halen voor je gezin …. dat is gelukt lieve krachtige Resi.
  Willem , Jonne , Wessel ,Hidde, Robbe en Kalle.
  Veel sterkte en koester de herinneringen die Resi met jullie heeft gemaakt

 19. Lieve Resi

  Wat een bijzonder vrouw was je. Zo cool positieve energie. Wat heb jij gestreden. Zelfs toen ik dinsdags nog bij jullie was om Hidde op te halen kreeg ik nog een grote glimlach.. Zou je gesprekken missen tijdens de volleybal en bij school. Wij wensen willem en de kinderen heel veel kracht samen.
  Lieve groeten Jasper Maaike Niels Femke en Lotte Renting

 20. Willem de kinderen en familie
  Veel sterkte en kracht toegewenst bij dit grote verlies. Veel bewondering hebben we voor haar, zo zij met haar ziekte en omging.
  Koester de mooie herinneringen, dat zal het verdriet enigszins verzachten

 21. Gecondoleerd met het grote verlies van jullie vrouw en moeder . Wat schrok ik van dit bericht . Resi en ik hebben samen bij de optimisten gezeten . We begonnen ongeveer op dezelfde tijd aan accordeon spelen . Zei is alleen langer door gegaan. En daar herken ik haar als hoe toepasselijk een optimist . Heel veel sterkte samen

 22. Resi was héél bijzonder.Onze nicht is na vele jaren strijd heengegaan.Zeer optimistisch.Heel veel sterkte.
  Gerhard en Agnes Simonetti

 23. Lieve Resi,
  Wat was je een fijne, warme, betrokken collega (en later vriendin) voor mij in Hengelo! Gezelligheid op de vakgroepkamer, tijdens de Panama, samen op weg naar een conferentie of een training. Een colaatje met citroen, een glaasje witte wijn en dan poolen in Noordwijkerhout. Daarna nog bijkletsen aan de bar met rekencollega’s van andere Pabo’s. Onze vaste eetafspraak bij het Volgens Bartjens dictee in Zwolle: carpaccio, saté en natuurlijk nog een toetje! Snoepen van M&M’s en nootjes . . .
  Je zal gemist worden, niet alleen door mij maar door vele anderen.

 24. Lieve familie Huis in ‘t. Veld. Heel veel sterkte bij dit vreselijke verlies op zo jonge leeftijd van Resi. Hoop dat jullie de kracht vinden dit grote verlies te verwerken. Sterkte
  Buurvrouw Marijke Celebesstraat 22A, Hengelo

 25. Beste Willem, kinderen, familie,
  Dit verlies is niet in woorden uit te drukken.
  ik wens jou, jouw kinderen en de familie veel sterkte om dit verlies te verwerken.

 26. Wij wensen Willem en de kinderen heel veel sterkte en kracht toe met het enorme verlies van hun geliefde echtgenote/moeder.

  ‘Sterk als de dood is de liefde’

  Liefs,
  Chris, Pascalle
  Nathan & Jayson

 27. Lieve Resi,

  in 2014 kwam ik bij jou in de vakgroep rekenen-wiskunde op de Pabo. Ik kreeg nagenoeg hetzelfde takenpakket als jij: docent rekenen-wiskunde, onderzoeksbegeleider en slb’er. In mijn eerste jaar deelden we samen een slb-klas. Ik mocht de kunst bij je afkijken en kon zo leren wat nou wél werkte bij die vierdejaars studenten en soms per ongeluk hoe het juist niet moest 😉
  In de jaren die volgden leerden we elkaar beter kennen en kletsten we over vanalles: thuis, vrienden, we waren twee keer tegelijk zwanger en natuurlijk veel over het werk. Je kon niet zo goed tegen studenten die er met de pet naar gooiden of die brutale/onbeleefde mailtjes stuurden. Maar studenten die wel hun best deden, die hadden een gouden slb’er aan jou.
  In de vakgroepkamer draaien we vaak onze stoelen naar elkaar voor ‘kleine spar-momentjes’: Resi, hoe lees jij dit? Marlin, wat vind jij hiervan? Resi, wat zou jij doen? Iedereen die in een team werkt weet hoe waardevol deze momenten zijn. De afgelopen maanden miste ik deze momenten enorm. En dat ze er nu nooit meer zullen zijn….ik kan het nog niet echt bevatten.

  Resi, als we weer ‘normaal’ naar Saxion kunnen dan vul ik jouw grote glazen snoeppot die in onze kamer staat. Het liefst met ‘iets met chocola’ toch?
  Ik zet er dan een schaaltje naast waar iedereen z’n theezakje in kan doen om die vervolgens voor de 2e, 3e, 4e, 5e keer te gebruiken 😉

  Bedankt voor alles.

 28. Ik herinner mij jou aan de tijd op het twickel college en aan de docent op edith stein die mij rekenen/wiskunde gaf. Jouw passie en positivisme raakten mij. Alle sterkte voor de nabestaanden jordi de haan

 29. Lang geleden op de Edith Stein.. en dan dit bericht lezen.. lieve Willem, ik wens je alle kracht en liefde om door te gaan samen met de kinderen.

 30. Lieve familie

  Wat schrok ik toen ik 2 weken het krantenartikel las met daarin Resi precies zoals ik haar bij de optimisten heb leren kennen. Positief, goedlachs en ik vond haar altijd heel betrokken met voor iedereen een woordje.
  De laatste keer dat ze bij een concert was heb ik nog even gezellig met haar gekletst en had ze 1 van de kinderen bij zich, waarvan ze zei misschien wel mijn opvolger .
  Ik wens jullie heel veel sterkte met het gemis van je vrouw, jullie moeder, dochter en ((schoon)zus.

 31. Lieve Willem,
  Mijn dierbaarste herinnering aan Resi is op jullie huwelijksdag. Jullie genoten zo van elk moment.
  Ik zie jullie nog boven op het balkon staan…..in elkaars armen, genieten van de mensen die aan het drinken, lachen of dansen waren. Je zag aan Resi’s ogen dat zij elk seconde in haar geheugen wilde prenten. Het was zo prachtig om te zien.
  Het aanblik van jullie tweeën heeft mij zo diep geraakt….zo intense, zo veel liefde en geluk straalden jullie uit.

  Willem, jullie hebben samen overwegend prachtige jaren gehad. Vijf bijzondere kinderen gekregen. Helaas gaat je leven nu verder zonder Resi maar wel met 5 wonderlijke mensen die een deel zijn van jou en Resi. Wij hopen dat jij, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe en Kalle de kracht vinden om verder met jullie zessen nog meer prachtige jaren te maken met de wetenschap dat Resi voor altijd in jullie harten voortleeft. Resi kennende (alles onder controle houden), kijkt ze wel mee of jullie genoeg lachen (haar motto).

  Lieverds, wij wensen jullie veel sterkte en kracht toe met het verwerken van het verlies van je lieve vrouw en jullie (soms strenge) moeder.

  Liefs,
  Marinus & Joyce xxxxxooooo

 32. Beste familie
  Huis in het veld
  Gecondoleerd met het verlies van Resi
  Ik heb op de lagere school bij Resi in de klas gezeten.ik wens jullie veel sterkte.

 33. Lieve Resi,

  Als ik straks de nacht bewonder
  Besef ik dat ik onder
  Dezelfde hemel sta waar jij
  Als sterretje een lichtje schijnt op mij

  Lieve Willem, Jonne, Wessel, Robbe, Hidde en Kalle ik wens jullie veel heldere nachten met veel licht van boven.

  Liefs Brenda

 34. Lief buurmeisje,
  Dat theetje is er niet meer van gekomen. Vroeger samen opgegroeid, daarna allebei in Borne terecht gekomen en kraamschudden bij elkaar. Onze dochters van dezelfde leeftijd en samen de avondvierdaagse lopen. Mooie herinneringen die ik niet zal vergeten. Veel te vroeg het leven verlaten. Wat ben je sterk geweest tot het eind. Ik wens je prachtige gezin heel veel sterkte en dat ze kracht mogen halen uit de mooie herinneringen. Ook voor Gerard, Annie, Ilse en Hendrik heel veel sterkte.

 35. Beste Willem, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe, Kalle familie en alle vrienden,

  Resi en ik zaten samen op ‘t Twickel college en slaagden in 1995. Toen was zij al een lachebek, altijd een glimlach op haar gezicht en even vriendelijk voor iedereen om haar heen.

  Een paar jaar geleden liep ik haar tegen het lijf bij De Veste en vol trots vertelde ze over jullie “haar kinderen”.

  Dit jaar zit onze dochter Tara bij Jonne in het team van de volleybal, maar ik had de link niet gelijk gelegd. Tot afgelopen vrijdag…onwerkelijk gewoon.

  Heel veel liefde, sterkte en kracht toegewenst en een glimlach..

 36. Lieve Resi,

  Al in het begin dat Jort bij Robbe in de klas kwam werd het slechte nieuws gedeeld; je was uitbehandeld en wist niet hoelang je nog te leven had. Het heeft ons veel bezig gehouden en we werden elke keer weer opnieuw verrast door je energie, enthousiasme en positiviteit als we je tegen kwamen op school en die keer na afloop van het kinderfeestje van Robbe. Wat een kei van een vrouw; en tuurlijk zal het niet altijd zo geweest zijn en zul je, je momenten hebben gehad: maar wat ontzettend sterk was je. En zo zullen we je ook herinneren.

  We wensen Willem en de kinderen heel veel sterkte.
  Liefs,

 37. Lieve Resi. De afgelopen jaren zijn we elkaar uit het oog verloren, maar je bent nooit uit mijn hart verdwenen. Op het Twickel, een jaar of 30 geleden, leerden we elkaar kennen en fietsten we vaak samen van Delden naar school. En na het eindexamen gingen we allebei naar de Pabo, waar vier leuke jaren vol plezier volgden. Samen op de fiets van Delden naar school en wat een lol hebben we gehad. Ik herinner me jouw droge humor, nuchterheid en positiviteit. Na de Pabo verhuisde ik en mailden we elkaar nog af en toe, in elk geval 1 keer per jaar… op 27 april, onze gezamenlijke verjaardag.
  Wat heb je in de afgelopen jaren een prachtig gezin op de wereld gezet lieve Resi en wat is het intens verdrietig dat jij er nu niet meer bent voor al die mensen die zo dol op jou waren !
  Lieve laatste groet Anneke

 38. Lieve Willem, kinderen en verdere familie, Wat een verdrietige tijd voor jullie nu zonder jullie lieve vrouw en moeder. We wensen jullie alle warmte, liefde en kracht toe nu en de komende zware periode!
  Ellen en Annemiek Siem en Diede Moret

 39. Dag Resi,

  Wat een bijzonder en prachtige vrouw was jij. Altijd vol optimisme en klaar staand voor iedereen. Christian kent jou nog van de basisschool in Delden. We hebben elkaar ontmoet toen onze dochters bij elkaar in de klas kwamen en later onze zoon bij Wessel.
  Bij de volleybal spraken we elkaar regelmatig en was jij of Willem altijd van de partij. Nooit was iets te veel.
  Jij hebt de wereld een stuk mooier achter gelaten. Wij zijn blij jou te hebben mogen kennen. Rust zacht Resi.
  Wij wensen Willem en de kinderen heel veel sterkte met dit verlies.

  Groetjes
  Christian, Wendy,
  Sanne en Lars

 40. Beste Willem en kinderen,
  Gecondoleerd met het overlijden van jouw lieve vrouw Resi en jullie allerliefste mama.
  De juiste woorden vinden bij zo’n groot verlies is niet eenvoudig. Willem ik wens jou, je kinderen en al je andere dierbaren om je heen heel veel sterkte om dit grote verlies samen te kunnen dragen.
  Lieve groet Annet Bekhuis.

 41. Van Resi heb ik geleerd hoe mooi het is om het vak rekenen te doceren aan je leerlingen. Waar ik vroeger een ‘bloedjehekel’ had aan rekenen, wist zij onze klas te motiveren en inspireren. Wat onwijs verdrietig dat ze nu al is overleden. Ik wens iedereen die haar lief heeft heel erg veel sterkte met dit verlies.

  Hanneke Vossebeld-Freriksen (student Pabo Edith Stein 2004-2007

 42. Lieve Resi,
  Wat denk ik met veel fijne herinnering terug aan ontmoeting met jou. Eerst toen je aan de Pabo begon als student en ik daar net startte als docent. Een van mijn eerste stagebezoeken was bij jou en bijzonder genoeg herinner ik me nog het gesprek dat we toen voerden over wie jij wilde zijn als leerkracht en wat je wel en niet beviel in de leerkracht die jouw mentor was. Heel helder en toch ook zo op zoek. Later werden we collega’s en wederom hadden we mooie gesprekken en was het fijn je met je nuchtere helderheid collegiaal te ontmoeten. Ik zal dit zeker missen. Dank voor wie je was en veel sterkte voor Willem en jullie kinderen Jonne, Wessel, Hidde, Robbe en Kalle.

 43. Resi,

  Mijn eerste herinneren aan je waren als student aan de pabo in Hengelo. Je was volgens mij nog ‘piep’jong. Wat was je al kundig en enthousiast en altijd even vrolijk. Je stelde ook hoge realistische eisen.
  Later heb ik je leren kennen als collega. Nog altijd even vrolijk en in voor een gezellig kletspraatje.
  Resi, het was fijn om je te leren kennen!
  Ik wens Willem, de kinderen en de naaste familie en vrienden veel sterkte en kracht toe.

  Loes Veneklaas

 44. Ongelooflijk bizar dat wij nu Resi moeten missen. Zij was een zeer fijne collega. Altijd vrolijk en positief. Hoewel ik al sinds 2011 met pensioen ben kan ik mij haar vrolijke stem nog zo voor de geest halen. Willem, kinderen en familie veel kracht in de komende tijd.

 45. Lieve Willem, Jonne , Wessel , Hidde, Robbe, en Kalle,
  Ouders en naasten van Resi, ouders en naasten van Willem,
  Veel is er al geschreven;,wij hebben veel bewondering voor de manier waarop iedereen omging met deze vreselijke ziekte. De kracht die Resi steeds weer kon opbrengen, uit LIEFDE.
  ………………………….,
  Heel veel Sterkte,dikke knuffel,
  Frans en Ria R.

 46. Lieve familie Huis in het Veld,
  Gecondoleerd met het overlijden van Resi. Woorden schieten te kort. Heel veel sterkte met dit enorme verlies.
  Cindy Kruise

 47. Willem en familie,

  Gecondoleerd met dit grote verlies.
  Heel veel sterkte gewenst.

 48. Lieve Resi,
  Ik heb het gevoel dat ik je een mail aan het schrijven ben, maar weet dat ik nooit een antwoord zal krijgen. Zo onwerkelijk dat ik nu een verhaal in jouw condoleanceregister aan het schrijven ben. We wisten allemaal dat dit eraan zat te komen, maar nu is het onwerkelijk toch echt daar. Een afscheid van een veel te kort leven met vele hoogtepunten.
  Vandaag realiseerde ik me dat onze vriendschap nu zo’n 30 jaar oud is. Ik kwam van de Mavo naar 4 havo op het Twickelcollege. Daar heb ik je voor het eerst ontmoet. Al snel hadden we een vaste vriendengroep. Ik weet nog de gesprekken die we hebben gevoerd over van alles en nog wat in de zitkuil van de school. Samen hebben we veel gepraat, gefeest, uitstapjes gemaakt. In deze zitkuil hebben we ook onze afspraak gemaakt om met elkaar te trouwen als we met 40 jaar beiden nog vrijgezel zouden zijn. Een afspraak waar we 24 uur voor jouw overlijden nog samen om geslachten hebben. Bij mij een grote lach, bij jouw een kleine grijns, want wat had je het zwaar.

  Na het Twickel zijn we samen naar de Pabo gegaan. Ook hier hebben we veel met elkaar opgetrokken en is ons ‘paboclubje’ ontstaan, waarmee we tot op de dag van vandaag nog steeds afspreken om af en toe bij te kletsen.
  Jouw ouders wisten altijd precies wanneer er weer een toetsperiode was op school. Dat was het moment waarop ik driemaal daags bij jou thuis kwam binnenwandelen om de aantekeningen over te schrijven. Zonder jou had ik de pabo nooit gehaald :).
  Na de pabo zijn we elkaar blijven zien. Jij ging studeren en ik ging aan het werk. Daar heb ik mijn Wendy ontmoet met nog een hele leuke vrijgezelle vriend: Willem.
  Wij kregen wat eerder onze kinderen en wat was je gek met ze. Logeerpartijtjes, etentjes en delen van vakanties hebben we samen opgetrokken. Wat later ging jij bouwen aan jouw gezin. Tijdens de zwangerschap van jouw vijfde kind sloeg het noodlot toe. Vier jaar lang heb je geknokt met vele hoogte en dieptepunten. Helaas wonnen op het laatste de dieptepunten het steeds meer, maar je gaf niet op. Nog een reis, nog een 12,5 huwelijksfeest, nog verjaardagen en uiteindelijk je laatste doel: Kalle naar school zien gaan. Daarna was het klaar. Het lichaam moe gestreden, alle haalbare doelen gehaald en van het leven genoten. Natuurlijk veel te kort, maar wel genoten.

  Dit laatste is jouw lijfspreuk. Geniet! Verdrietig mag even maar daarna weer genieten want het leven is te mooi om verdrietig te zijn. Op dit moment heb ik het daar even moeilijk mee maar weet dat dit straks wel weer komt. Bij alle momenten dat we aan het genieten zijn, denken we vast weer even aan jou. Hopelijk steeds minder met verdriet en steeds meer als een dierbare herinnering aan een mooi mens en een goede vriendin.

  Dag lieve Resi.

 49. Dag lieve, dappere Resi,

  Ik heb je al heel vaak verteld hoeveel ik je bewonder. Je positiviteit, je kracht en je moed: om ‘u’ tegen te zeggen! Ik heb je jaren geleden leren kennen als collega bij SLO. Toen jij daar weg ging, zijn we elkaar nooit uit het oog verloren. Altijd was daar even praatje, appje of een gezellige lunch in de stad of thuis (als ons dat omwille van de kinderen beter uitkwam;-)). We volgden elkaars leven, soms intens, soms wat minder dichtbij elkaar. Dat ik je nu nooit meer hier zal ontmoeten, raakt mij oprecht…
  Willem en kinderen: alle sterkte om dit verlies te dragen.

  Dag lieve dappere meid, rust zacht.

  X Chantal

 50. Lieve Resi,

  Met pijn in m’n hart las ik het bericht in de krant. Zo verdrietig en oneerlijk dat jou niet meer tijd is gegund.
  Als oud-collega denk ik vaak aan je als ik de neiging heb te gaan ‘rennen en vliegen’. Jij kwam altijd rustig aanwandelen. Druk? Haast? “Ik loop nooit een stap harder”, zei je met een big smile. “Als ik te laat ben, ben ik te laat. Van hardlopen word ik moe, ik ben liever lui.”
  Je vrolijke lach, je nuchtere kijk en onze leuke gesprekjes zullen me altijd bijblijven.
  Ik wens Willem, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe, Kalle en familie alle kracht en onwijs veel liefde toe.

 51. Lieve Resi, lang geleden….een jaar of 30 denk ik, fietsten we als vriendinnen samen van Delden naar het Twickel. En een paar jaar later fietsten we opnieuw samen naar de Edith Stein. (de eerste jaren samen met Irene) Wat heb ik veel lol met jou gehad. Je altijd positieve instelling, je droge humor….. heerlijk! We deelden 27 april als verjaardag…zo bijzonder! De afgelopen jaren zijn we elkaar uit het oog verloren, ook doordat ik na de Pabo uit Twente vertrok. Je bent nooit uit mijn hart verdwenen, want 27 april…op mijn verjaardag, dacht ik altijd even: “Resi is ook jarig”. De eerste jaren na de Pabo stuurden we elkaar altijd een berichtje via e-mail of Facebook. En via Facebook zag ik wat een prachtig gezin jij hebt gekregen in de afgelopen jaren. Tot mijn grote schrik hoorde ik vorige week dat je ziek was en heel kort daarna dat je overleden was…..niet te bevatten.

  Wat intens verdrietig voor hen dat zij jou nu moeten missen! Ik wens jullie heel veel sterkte, liefde en kracht toe met heel veel mooie herinneringen aan jullie lieve vrouw en mama.

 52. Beste familie Huis in ‘t Veld,

  In de eerste plaats mijn oprechte deelneming met het overlijden van je vrouw en jullie moeder. Ik denk aan Resi als een hele vriendelijke en goedlachse collega. Wij hadden altijd een grapje als Resi in verwachting was. Ik zei dan: “ Goed zo Resi, mijn AOW moet worden opgebracht!”
  Vaak informeerde ik hoe het met ‘mijn AOW-opbrengertjes’ ging. We konden daar allebei om glimlachen.
  Voor de komende tijd wens ik jullie alle kracht toe dit grote verlies te verwerken. Voor de toekomst hoop ik dat Resi’s positieve levensinstelling voor jullie een inspiratiebron zal zijn.

  Ellen van den Berg (collega).

 53. Wij wensen Willem en de kinderen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. En hopen dat ze alle steun mogen krijgen die hier
  nodig is.
  Ton en Lidy Hoogewerf.

 54. “LEEF, LACH en GENIET
  vol LIEFDE
  en vol vertrouwen in de Toekomst”

  Is een spreuk in jouw overlijdensadvertentie….
  Wij kennen je niet persoonlijk, maar wel de verhalen via de familiekring van Meijer.
  Wij moesten dan ook gelijk denken aan de bekende olympische speelster Bibian Mentel, die onlangs ook is overleden, waarbij het doorzettingsvermogen ook geen einde kende.
  Dat zelfde gevoel kregen we bij jou.
  We wensen je man en je kinderen heel veel sterkte en hopen, dat jouw spreuk ook voor hun in vervulling mag gaan…….

 55. Resi en ik hebben samen de zwangerschapscursus voor de geboorte van Hidde gedaan en daarna korte tijd wat meer contact gehad. Na Robbe en Kalle kwam bij ons Lasse en is ze nog gezellig komen kraamschudden. Ze had een eigen kijk op dingen en kon om heel veel lachen, deze trotse en relaxte supermama van vijf prachtige kinderen! Heel onwerkelijk.. Voor iedereen heel veel sterkte gewenst.

 56. Dag lieve Rees,
  Op de Pabo heb ik je leren kennen en al gauw ontstond er een vriendschap en waren we met Ilse, Young, Sil, jij en ik een gezellig ‘Pabo clubje’. Vele reisjes, etentjes etc hebben we samen gedaan, waarbij jij altijd de ‘verstandigste’ van het stel was. Jij hield ons goed in het gareel 😉

  De stages deden we altijd samen, waarbij ik het telefoontje moest plegen naar de stageschool. Dat vond jij echt te spannend. Ook gingen we stage lopen in het ‘grote’ Den Haag en logeerden daarbij bij mijn oom en tante. Uit jou tas kwamen de zakken paprikachips en de fles sinas stel je voor dat ze dat daar niet zouden hebben….

  De klap kwam hard aan toen je vertelde dat je ziek was. Maar vol goede moed ging je het zware traject in. Je genoot van elk moment met je gezin en met familie en vrienden. Ook nadat het bericht kwam dat je niet meer kon genezen. Steeds plande je weer nieuwe doelen om naar uit te kijken. De verjaardagen van de kinderen, Kalle naar school, de vakanties.

  Om zo fit mogelijk te blijven ging jij als toch echt niet zo’n sportieve meid wandelen. Deze wandelmomenten zijn erg waardevol en mooie herinneringen. Hele gesprekken hebben we tijdens de wandelingen gevoerd. Op 23 februari hebben we nog een wandeling gemaakt door het Twickelse bos, samen met Remco en de kinderen. Achteraf blijkt dat dit onze laatste wandeling samen was….Maar ook hier heb je erg van genoten want een weekje later zei je nog wat was het leuk he met alle kids in het bos.

  Helaas ging het daarna erg snel bergafwaarts en namen we woensdag 31 maart afscheid van je. Ook toen zagen we nog een lach op je gezicht en was je je humor nog niet kwijt.
  Dit heb je mij ook echt geleerd, geniet van de mooie momenten die er zijn.

  Dag lieve vriendin wat zal ik je missen.
  Liefs Francis Lammertink

 57. Beste Willem, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe en Kalle.

  Langs deze weg wil ik jullie condoleren met het verlies van je lieve vrouw en jullie lieve moeder.
  Het is alweer enkele jaren geleden dat Resi diepe indruk op me maakte tijdens mijn studie op het Saxion. Wat een gedreven vrouw was ze toch. De uren die we bij haar in Enschede doorbrachten om Reken coördinator te worden waren gevuld met vrolijkheid.
  Die lach van haar die zullen we nooit vergeten. Ze was zwanger van een van jullie zonen. Wat was ze gelukkig met de komst van een jongetje.
  Via Tom Alink, je collega hoorde ik het schokkende nieuws dat Resi ziek was.
  En hij vertelde me ook dat het zwaar was.
  Als er dan boven aan de afscheidskaart staat: Leef, Lach en Geniet vol LIEFDE en vol vertrouwen in de toekomst, dan heb ik zoveel respect voor haar. Zoveel gegeven aan andere mensen. Dan snap ik dat het ondragelijk moet zijn om haar als vrouw en moeder te laten gaan.
  Daarom wens ik jullie heel veel sterkte in de moeilijke tijd.
  Met vriendelijke groeten en oprechte trots om haar gekend te hebben,

 58. Lieve familie van Resi,

  Wat een schrik om te lezen dat Resi er niet meer is. Ik heb een aantal jaren geleden les van Resi gehad op de Pabo. Door haar werd rekenen en wiskunde ‘makkelijk’, zij kon zo goed en duidelijk uitleg geven. Ze was een hele lieve vrouw die ontzettend veel kennis had. Wat een ontzettend gemis.
  Zij heeft in onze deeltijdklas een onuitwisbare indruk gemaakt.

  Ik wil jullie ontzettend veel sterkte en kracht wensen om dit grote verlies een plekje te kunnen geven.

  When someone you love becomes a memory, the memory becomes a treasure….

 59. Beste Willem, kinderen en familie,

  Onze hartelijke condoleances met het overlijden van Resi.

  Wij wensen jullie veel sterkte en kracht met dit verlies.

  Wij troffen jullie op feestjes bij Norbert en Janneke en het was fijn haar te leren kennen.

 60. Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst.

  Erwin, Emmy, Lynn & Fleur Wanders

 61. Beste familie Huis in ’t Veld,
  Van harte gecondoleerd met het overlijden van je vrouw en jullie moeder Resi.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte dit verlies te dragen en een goede plek te geven.

 62. Willem en kinderen heel veel sterkte met het verlies van je vrouw en jullie lieve moeder.

 63. Lieve Resi, heerlijke collega!
  Ik zal je altijd blijven herinneren als een bijzondere collega! Je was altijd in voor gekkigheid en vooral gezelligheid. Met je lach en enthousiasme wist je altijd te zorgen dat mijn dag nog een stukje mooier werd! En met name voor vragen waar het ging over geld en regels kon ik bij je aankloppen. Dat wist ik allemaal niet, maar jou hield niemand voor de gek! Je stond altijd voor collega’s en studenten klaar, je was streng maar rechtvaardig en vooral een mooi mens!
  Ik zal je niet vergeten Resi, dank voor alles wat je voor me hebt betekend!
  Liefs Chantal

 64. Ongelofelijk om te horen dat jij Resi niet meer in ons midden bent.
  We kennen elkaar van de accordeonvereniging de Optimisten. We zaten samen in het A orkest en hieraan heb ik fijne herinneringen. We hebben samen met Diane het jeugdorkest opgericht.
  Wat hebben de kinderen en wij hiervan genoten. Jij wist als geen ander hoe je kinderen kunt enthousiasmeren voor muziek. Hier heb ik veel van geleerd. Hiervoor ben ik je nog steeds erg dankbaar.
  Ik wens Willem, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe, Kalle en familie en vrienden heel veel sterkte dit grote verlies te dragen.

 65. Willem, kinderen en familie,

  Ontzettend veel sterkte gewenst met dit enorme verlies.

 66. Veel te vroeg… wat zal je gemist worden!! Heb je ontmoet bij de zwangerschapsgym. Jij was zwanger van Wessel.. ik wens je man en kinderen veel sterkte om dit vreselijke gemis een plekje te geven!

 67. Een bijzondere vrouw, een krachtige vrouw, een sterke vrouw.
  Ik heb je leren kennen tijdens de zwangerschapsgym. We hielden daarna contact.
  Wat heb ik veel respect voor jou. Tijdens je ziekte bleef je positief en in je mailtjes vertelde je ons op een hele mooie manier wat er allemaal in jouw leven gebeurde.
  Er gebeurde veel de afgelopen jaren. Je werd ziek, je ging de strijd aan, je gaf een prachtig feest, maar helaas werd je weer ziek. Maar ook nu ging je vol kracht en positiviteit door. Met jouw prachtige gezin maakte je veel mooie herinneringen.
  Ik heb respect voor je.

  Lieve Willem, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe en Kalle.
  Sterkte.
  Leef, Lach, Geniet en Herinner vol Liefde.

  Liefs, Susan Yilmaz

 68. Willem, kinderen en familie,

  Gecondoleerd met het verlies van Resi.. 💫 Heel veel sterkte gewenst met dit enorme verlies.

  Groeten Marja, Leon en Judith Beukerink.

 69. Lieve Willem en kinderen. Resi herinner ik me als een warme, goedlachse, leuke, betrokken en nuchtere vrouw. Het was altijd fijn als ze aanwezig was tijdens de Huis in ‘t Veld familiedagen!
  Liefs nicht Maureen

 70. Lieve familie Huis in ’t Veld en familie Meijer

  Gecondoleerd

  Geschokt waren wij toen we lazen dat je bent overleden. We herinneren je als een positief, enthousiast, vrolijk, moedig en dapper persoon.

  Wij wensen alle nabestaanden, en in het bijzonder Willem, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe en Kalle heel veel sterkte en kracht toe met dit grote verlies.

  Rust zacht lieve Resi

  Lieve groetjes

  Torsten, Iris en Noëlle

 71. Lieve Resi

  Mooie sterke
  lieve vrouw
  Prachtige zorgzame
  gezellige vrouw
  Slimme sociale
  stoere vrouw
  Vrolijke moedige
  leuke vrouw

  Ik vier jou.

 72. Beste familie Huis in ’t Veld-Meijer,

  Met veel verdriet en vol ongeloof hebben we vandaag gehoord dat Resi is overleden en dat maakt ons stil. Die leuke, spontane, eigenzinnige, nuchtere, vrolijke vrouw die ik heb leren kennen in mijn tijd als onderwijskundestudent en later weer tegenkwam als docent rekenen/wiskunde tijdens de Panamaconferentie.

  Van harte gecondoleerd en heel veel sterkte voor jullie.

  Ook namens Vronie Disselhorst, Eric Ansems, Michel van Ingen
  Collega’s Fontys Hogeschool Kind en Educatie, ‘s-Hertogenbosch

  Joost van Berkel

 73. Lieve Resi,

  Al van kleins af aan kennen wij elkaar. We kwamen regelmatig bij elkaar over de vloer, zowel voor alle verjaardagen van de Meijers, als voor alle verjaardagen van de Mulders. Maar ook tussendoor waren er regelmatig bezoekjes of logeerpartijtjes.
  Speelpartijtjes op de wal, in opblaasbootjes op het kanaal, hele taferelen naspelen met de barbies en eindeloos spelletjes spelen. Altijd had jij wel goede ideeën. Ook had jij vaak je eigen spelregels 😉 Maar gezellig was het sowieso.
  Later toen we tieners waren, ontstonden er regelmatig felle discussies over welke middelbare school nu het beste was bijvoorbeeld. Hier kon jij altijd erg stellig in zijn. Dit was ook jouw kracht.
  Vanaf de uitgaansperiode waren er periodes waarin we elkaar vaker of minder vaak zagen. Maar de verjaardagen, het kraamschudden, het oliebollenfeestje en in een bepaalde periode de motorritten bleven vast prik. Ongelooflijk triest dat we dat niet meer samen kunnen beleven.

  Wat zullen we jouw positiviteit, hartelijkheid, stelligheid en geweldige lach enorm missen. Rust zacht lieve nicht, mooi mens.

  Wij wensen Willem, Jonne, Wessel, Hidde, Robbe en Kalle ontzettend veel sterkte met dit enorme verlies.

  Liefs, Norbert, Swenne en Marlies

Comments are closed.