UITVAARTBEURS 2018

Afscheid nemen is tegenwoordig meer dan een muziekstukje en een kopje koffie. Van een intieme afscheidsviering in de tuin tot een grote afscheidsplechtigheid op een bijzondere locatie. Vrijwel alles is mogelijk, alleen weten veel mensen dit niet.

We willen je op de uitvaartbeurs de trends en mogelijkheden laten zien. Een afscheid zoals jij het graag wilt en wat bij jou past. Ruim 20 bedrijven nemen je mee in de bijzondere wereld van de uitvaart en geven je de kans ongedwongen kennis te maken met hun producten en diensten.

Veel mensen vinden het lastig om het over een uitvaart te hebben, maar het is wel prettig als jijzelf, je partner en nabestaanden weten hoe jouw uitvaart eruit komt te zien. We gaan er liever niet van uit, maar het leven kan zomaar ineens voorbij zijn.

De beurs is gratis te bezoeken, we zien je graag op zondag 18 maart.

exposanten

Een overzicht van de exposanten op de uitvaartbeurs.

 • Een Bijzonder Afscheid

  Een Bijzonder Afscheid

  De vrouw achter uitvaartonderneming Een Bijzonder Afscheid ben ik, Daniëlle Langkamp. Naast eigenaar van het bedrijf ben ik getrouwd met Norbert. En trotse moeder van Naoussa en Idanika. Iedere uitvaart is voor mij opnieuw bijzonder om te mogen begeleiden. Ik help je op een kwetsbaar en verdrietig moment in je leven. Samen maken we er een bijzonder afscheid van. Een afscheid niet zoals het hoort, maar zoals jij het graag wil en voor als het anders mag.

  website

 • Natuurbegraven Nederland

  Natuurbegraven Nederland

  Steeds meer mensen willen zich verbinden aan de natuur. Natuurbegraven Nederland wil voor deze mensen een laatste rustplaats in de natuur bereikbaar maken en ontwikkelt hiervoor natuurgebieden waar natuurbegraven mogelijk is. Dit zijn gewone natuurgebieden met tijdelijk een bijzondere extra functie. Waar mensen de tijd en ruimte hebben om met respect voor de natuur een persoonlijke invulling te geven aan het afscheid en waar eeuwigdurende grafrust gegarandeerd is.

  website

 • Drukkerij Knoef

  Drukkerij Knoef

  Al meer dan 80 jaar een persoonlijk familiebedrijf, daarom staan we voor uw rouwdrukwerk 7 dagen per week en dus óók in het weekend klaar. Verder vindt u bij ons een zelf ontwikkelde, unieke rouwdrukwerkcollectie.

  Daarnaast denken wij met onze ONTWERPSTUDIO mee om uw rouwdrukwerk nog meer een eigen karakter te geven. Alles voor die laatste groet en herinnering.

  Website

 • Rouw V.I.P. uitvaartbussen

  Rouw V.I.P. uitvaartbussen

  Rouw V.I.P. uitvaartbussen maken het mogelijk om tot het laatste moment bij uw overleden dierbare te zijn. De uitvaart kan geheel naar eigen wens worden ingevuld. Zo kan er bijvoorbeeld in overleg een speciale route worden gereden langs alle dierbare plekken van de overleden. We hebben een kleine en twee grote bussen. Zo kunnen we tot 56 familieleden en de overledene meenemen.

  website

 •  
 • Caroline van Ockenburg

  Caroline van Ockenburg

  Bijzondere beelden. Bepaalde momenten in het leven zijn zo kostbaar dat je ze vast wil houden. Geboorte, doop, trouwen, jubileum, overlijden zijn van dit soort momenten. Het gevoel van deze momenten kan ik verbeelden in een kunstwerk... een monument! Het exclusieve verhaal wat ik voor je vertaal en waar je een lifetime plezier van hebt.

  Website

 • Hart van Hout

  Hart van Hout

  Arnaldo Lopez verloor in 2007 zijn eerste zoontje Silvan die tijdens de zwangerschap overleed. Het kistje voor zijn zoontje maakte hij zelf in de vorm van een hart. Al snel besefte hij dat hij ook anderen troost zou kunnen bieden met zo’n kistje. Inmiddels maakt Arnaldo al enige jaren prachtige kistjes, urnen en diverse andere mooie harten. Voor volwassenen maakt hij tegenwoordig ook een bijzondere draagbaar voor crematie of begrafenis.

  website

 • Jacqueline Regtuit Fotografie

  Jacqueline Regtuit Fotografie

  Discreet, respectvol, met gevoel voor sfeer en detail, maak ik op gepaste afstand een reportage van de uitvaart van uw dierbare. Een uitvaartreportage kan bijdragen in het verwerkingsproces, is waardevol voor iedereen die (niet) aanwezig kon zijn bij de ceremonie en is voor kinderen een toekomstig tastbaar aandenken.

  website

 • Uitvaartreportages

  AR Video

  In het verdriet van het moment, gaan veel zaken langs nabestaanden heen rondom een uitvaart. Terwijl juist een waardig en respectvol afscheid een waardevol element vormt in de rouwverwerking. Het vastleggen van hetgeen voor, tijdens en na de crematie of begrafenis plaatsvindt, door middel van een videoreportage betekent daarom voor veel mensen een belangrijke steun. AR Video uit Veenendaal heeft jarenlange ervaring in het respectvol en zo onopvallend mogelijk vastleggen van uitvaarten.

  website

 •  
 • Vergeet-me-nietjes

  Vergeet-me-nietjes

  Vergeet-me-nietjes zijn tastbare en blijvende herinneringen gemaakt van kleding van een dierbare overledene. Een kleine greep uit de voorwerpen die ik maak zijn; beren, plaids, kussens, sierraden, poefen, tassen, fotolijstjes bekleed met stof. Een workshop volgen om, onder begeleiding, een vergeet-me-nietje zelf te maken is ook een van de mogelijkheden. Vergeet-me-nietjes zijn tastbaar, je kunt ze vasthouden als het even niet meer gaat. Zo kunnen vergeet-me-nietjes misschien een klein beetje troost geven.

  website

 • Woorden van Pracht

  Woorden van Pracht

  Mijn bedrijf heet “Woorden van Pracht”. Ik ben voorgangster bij uitvaarten. Ik ben “Woorden van Pracht” begonnen omdat er steeds meer vraag kwam naar mijn manier van voorgaan bij een afscheid. Een gelovig samenzijn kan in de kerk, crematorium maar ook bij U in de tuin of woonkamer. Als de dood je naaste treft, zijn mensen op zoek naar passende woorden. Woorden die oprecht zijn, weloverwogen en doordacht. Woorden voor een afscheid waarin met aandacht en waardigheid recht wordt gedaan aan de overledene. Woorden voor een afscheid waarin plaats is voor persoonlijke invulling, muziek en rituelen.

  website

 • Monumentalista

  Monumentalista

  Monumentalista is een ontwerpbureau voor grafmonumenten en andere producten voor afscheid en herinnering. Wij geloven dat moeilijke perioden in je leven je vormen en willen daar met design en kunst op een positieve manier aan bijdragen. Zowel grote, persoonlijk ontworpen monumenten als kleine, symbolische voorwerpen kunnen betekenisvol zijn in een periode van rouwverwerking. De ontwerpen zijn eenvoudig, maar bijzonder en zijn vaak in interactie met de natuur. Wij werken samen met een gevarieerd team van bevlogen ambachtsmensen.

  website

 • Perles Art

  Perles-Art

  Steeds vaker wordt er gezocht naar een tastbare herinnering van de as van een dierbare overledene. De as van uw dierbare overledene verwerk ik in een glazen kraal en deze wordt verwerkt tot sieraad. Zo krijgt de as een bijzondere bestemming in iets moois voor altijd. Een tastbare en blijvende herinnering aan uw geliefde. Ook kunt u herinneringen uit uw leven koesteren door deze te laten plaatsen in een transparante, hol geblazen glaskraal. In deze holle glaskraal kan bijvoorbeeld een haarlokje, stukje stof, zand , ander dierbaars verwerkt worden.

  website

 •  
 • Grummel Uitvaartzorg

  Grummel Uitvaartzorg

  Voor iedereen die de liefde in welke vorm dan ook wil gieten… Vanuit mijn werk als zelfstandig uitvaartondernemer, bij Grummel Uitvaartzorg, zoek ik steeds weer naar mooie nieuwe producten die mensen kunnen helpen bij het afscheid nemen en waar men troost uit kan halen. In mijn zoektocht vond ik veel mooie sieraden welke ook bij een geboorte, huwelijk, vriendschap een prachtig cadeau zijn. Unieke sieraden met vingerafdruk, een nieuwe lijn as-sieraden, mooie urnen, cadeautjes voor wanneer je iemand een hart onder de riem wilt steken maar bijvoorbeeld ook boeken die troost kunnen bieden.

  website

 • Het Tuinrestaurant

  Het Tuinrestaurant

  Centraal gelegen ten opzichte van Borne, Hengelo en omgeving ligt Het Tuinrestaurant. Wij zijn door deze centrale ligging goed te bereiken en we beschikken bovendien over een ruime gratis parkeerplaats. Maar belangrijker is nog de gemoedelijke en rustige sfeer die het restaurant uitademt. Omringt door een fraaie tuin met terrassen en een warme aankleding binnen biedt onze accommodatie een goede locatie voor een mooi afscheid van uw dierbare. Wij bieden u vele mogelijkheden. Wilt u alleen koffie, of wellicht uitgebreider met een hapje en drankje of zelfs een buffet of diner. Vraag naar onze arrangementen of bespreek wat u graag zou willen.

  website

 • Verweij Thanatopraxie

  Verweij Thanatopraxie

  Verweij Thanatopraxie is een bedrijf in specialistische overledenenzorg en is er voor ieder uitvaart bedrijf, zorginstelling en ziekenhuis. Vanuit Deventer, waar Verweij Thanatopraxie is gevestigd, worden onze diensten in heel Nederland aangeboden. Thanatopraxie is een tijdelijke conservering van het menselijk lichaam na de dood, waarbij processen in het lichaam zoals bacteriologische activiteit en weefselverval worden vertraagd. Deze conservering is geheel gericht op de kwaliteit van opbaren. Verweij Thanatopraxie voert de behandeling, mits er geen complicaties tijdens de behandeling worden verwacht, thuis uit.

  website

 • Zomer Notariaat

  Zomer Notariaat

  Op sommige momenten in uw leven heeft u een notaris nodig. Bijvoorbeeld bij de overdracht van uw huis en bij het opmaken van uw testament of levenstestament. Maar ook na een overlijden. Het is dan belangrijk dat u wordt bijgestaan door iemand in wie u vertrouwen heeft.

  website

 •  
 • Grummel Uitvaartzorg

  Return Houten Urnen

  Return levert houten urnen die in het Afrikaanse land Gambia worden gemaakt. De urnen worden geheel met de hand gemaakt en zijn daardoor altijd persoonlijk en uniek. Hout is een natuurproduct. Wanneer men een houten voorwerp aanraakt, zal het de lichaamswarmte aannemen. Het is dus letterlijk een warm product. Return is van mening dat iedereen uniek is en dat daarmee ook elke urn uniek hoort te zijn.

  website

 • Song Smederij

  Song-Smederij

  Afscheid van iemand nemen is het moeilijkste dat er is. Je wilt het liefst alle gedachten opslaan, geuren vasthouden, beelden vangen. Maar hoe doe je dat? De Song-Smederij helpt je door een prachtige muzikale herinnering te maken. Een herinnering om na te laten, om kracht uit te putten en om een eerbetoon te geven aan degene die je zo dierbaar is. De muziek en tekst worden helemaal op maat geschreven.

  Website

 • Weer mijn Thuis

  Weer mijn Thuis

  Hoe moeilijk kan een verhuizing zijn? Wanneer je jong bent en het leuk vind om zaken te organiseren is dit niet moeilijk. Soms veel werk maar moeilijk? Nee. Maar stel nu eens voor dat je 80+ bent en de kinderen, of andere mantelzorgers, verder weg wonen en weinig tijd hebben? Dan word het al een stukje lastiger. Want veel zaken worden digitaal geregeld en daar moet je dan wel in mee gegaan zijn. En wat wil je meenemen en wat kan er mee? Soms moeilijke zaken om alleen voor te staan. Om al deze hobbels en emotionele omstandigheden makkelijker te laten verlopen kunt u de verhuiscoach inschakelen. Ik help u graag op weg naar een nieuw thuis!

  website

 • Rondom de dood

  Rondom de dood

  Tijdens deze dag zal ik, Hilde Haarman-Leurink, vanuit Rondom de dood mijn beide collecties urnen & troostgoederen presenteren. Het uitgangspunt van beide collecties is dat ze niet per direct herkenbaar zijn als urnen. Het zijn mooie objecten in een ruimte of passend bij een herdenkingsplek. De collecties bestaan uit artikelen van ingetogen tot uitbundig, voor binnen of voor buiten, met als basis element van de collecties edelstenen of glas. Collecties zijn: The Nature Urn Collection & Remember in Glass

  website

 •  
 • Van Kleef Vervoer

  Van Kleef Vervoer

  Een uitvaart moet zo persoonlijk mogelijk zijn. Wij van Van Kleef Vervoer begrijpen dat en hebben daarom vele mogelijkheden waar u als uitvaartondernemer gebruik van kunt maken. Zo kunnen we naar wens van de nabestaanden verscheidene soorten wagens aanbieden in verschillende kleuren. Volgauto's en rouwwagens, wij kunnen alles zo aanpassen dat het vervoer aansluit bij de stijl van de uitvaart.

  website

 • Bloemsierkunst Manon

  Bloemsierkunst Manon

  Als bloemist is een belangrijk deel van mijn werkzaamheden gericht op afscheid nemen. Bloemen vertellen het verhaal van de overledene, maar bieden ook troost en geven stijl aan de uitvaart. Daarom biedt ik persoonlijke aandacht voor de nabestaanden waarbij de wensen en persoonlijke voorkeuren van de overledene weerspiegelen in het rouwarrangement. Empathie, persoonlijkheid en creativiteit zijn duidelijke kenmerken van Bloemsierkunst Manon.

  website

 • Liesbeth van Berkel-Vollenbroek - uitvaartspreekster

  Liesbeth van Berkel-Vollenbroek, Uitvaartspreekster

  Tijdens een gesprek in de dagen voor de uitvaart ontstaat er bij mij een beeld van de overledene. Uit dit gesprek groeit een verhaal, dat tijdens de afscheidsplechtigheid door mij verteld zal worden. Als blijvende herinnering krijgt u van mij, na afloop van de plechtigheid, een boekje met alle gesproken woorden aangevuld met foto’s, als een stukje geschiedenis voor de toekomst. Zodat u het later nog eens door kunt lezen en u misschien troost kan bieden. Ook is het mogelijk om een gesprek bij leven te voeren zodat u zelf uw verhaal kunt vertellen.

  website

 • Crematoria Twente

  Crematoria Twente

  Bij Crematoria Twente staan nabestaanden centraal. Zij krijgen de mogelijkheid om respectvol en volledig naar eigen wens afscheid van hun dierbare te nemen. Eén van die wensen is om afscheid te kunnen nemen in de eigen woon- en leefomgeving. Met de bouw van nieuwe crematoria in Borne en Oldenzaal komen we daaraan tegemoet. Tijdens de beurs vertellen we u graag meer over het kleinschalige, modern vormgegeven crematorium dat we in Borne aan het bouwen zijn. Natuurlijk staan onze medewerkers ook voor u klaar om uw andere vragen aan ons te beantwoorden.

  website

Locatie

Een mooie locatie, met ruime gratis parkeerplaatsen.

Tuinrestaurant Borne

Tuinrestaurant Borne

Adres

Hesselerweg 9
7623 AC Borne

Routebeschrijving
 • Website design & development iemagoo